In verband met de huidige situatie (COVID-19)

Onze onzichtbare beugels en retentiebeugels zijn medische hulpmiddelen die we desinfecteren voor we ze versturen. Volgens de laatste inzichten kan het coronavirus alleen van persoon op persoon worden overgedragen door middel van een zogenoemde druppelinfectie. Hoewel het in individuele gevallen kan voorkomen dat mensen besmet zijn geraakt door iemand zonder ziektesymptomen, zijn andere manieren van overdracht uitgesloten. De Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) is hier ook duidelijk over: “Mensen die pakketten in ontvangst nemen [...] lopen hierbij geen risico om besmet te raken met het nieuwe coronavirus. Uit eerdere analyses weten we dat coronavirussen niet lang overleven op voorwerpen zoals brieven of pakketten.” Het Duitse Robert Koch Institut deelt deze mening. Besmetting via onze onzichtbare beugels of door de verzending ervan is daarom onwaarschijnlijk.

Algemene vragen

De onzichtbare PlusDental-beugels van doorzichtige kunststof worden speciaal voor je gebit op maat gemaakt. Ze zijn vrij van bisfenol A (BPA). De verplaatsing van je tanden gebeurt in kleine stappen (maximaal 0,2 mm tandverplaatsing per beugel). Voor iedere stap ontvang je beugels op maat die druk uitoefenen op de tanden en zo voor de geplande verplaatsing zorgen.

Je gezondheid komt bij ons op de eerste plaats. Op basis van de stand van je tanden bepalen onze tandartsen of een behandeling met PlusDental-beugels mogelijk is. In principe corrigeren we lichte tot matige afwijkingen van hoektand tot hoektand en laten we voor aanvang van de behandeling precies zien hoe de correctie zal verlopen. 

De vergoeding voor orthodontie (beugels) en overige tandheelkundige behandelingen kan je het beste navragen bij je zorgverzekering.

Een bestelling plaatsen

Je kan betalen met creditcard of in maandelijkse termijnen via domiciliëring.

Hoe verloopt de behandeling?

Bij iedere behandeling van een afwijkende stand kan de beet veranderen. Voor een correcte beet moeten zowel de onder- als bovenkaak in je behandelplan worden opgenomen. Wij corrigeren dus altijd de onder- én bovenkaak.

Een behandeling met onzichtbare beugels van PlusDental duurt normaal gesproken drie tot tien maanden. 

Je laat eerst een 3D-scan maken bij een bij ons aangesloten Belgische tandarts. Deze 3D-scan ontvangen we direct in ons laboratorium in Berlijn. Daarna duurt het tien tot veertien dagen voordat je je behandelplan per e-mail ontvangt. Zodra je voor een behandeling met PlusDental-beugels hebt gekozen, produceren wij je beugels op maat. Dit duurt vier tot zes weken.

Je draagt de doorzichtige beugels 22 uur per dag en neemt ze alleen uit om te eten, te drinken en je tanden te poetsen. Het is belangrijk de voorgeschreven draagtijd aan te houden om het voorspelde behandelingsresultaat te bereiken. Let op: je hebt alleen recht op een gratis refinement als je de aligners draagt zoals voorgeschreven en op regelmatige basis.

Nee. In tegenstelling tot bij vaste beugels kan je alles eten en drinken tijdens de behandeling. Je kan de onzichtbare beugels namelijk gewoon uitnemen om te eten. Je kan je gebit dus reinigen na een maaltijd zoals je normaal ook zou doen. Zo blijft je mond optimaal gezond.

Je kan koud water drinken met de onzichtbare beugels in je mond. Warme dranken kunnen de kunststof van de beugels daarentegen beschadigen of vervormen. In principe haal je de beugels voor het eten en drinken uit en berg je ze op in het meegeleverde doosje. Na het eten of drinken poets je je tanden. Vergeet niet je onzichtbare beugels af te spoelen voordat je ze terug insteekt. 

Reinig je onzichtbare beugels bij voorkeur twee keer per dag met een tandenborstel. Gebruik geen tandpasta, omdat de beugels dan mat kunnen worden. Gebruik wel een milde zeep en spoel de beugels af met koud water. Te hoge temperaturen beschadigen en vervormen het materiaal. Je beugels verliezen dan hun vorm en worden onbruikbaar. Door zorgvuldig en goed onderhoud blijven je beugels in topconditie.

De eerste dagen na het insteken van een nieuwe set onzichtbare beugels zal je voelen dat de beugels druk uitoefenen om je tanden te verplaatsen. Dit drukgevoel wordt steeds minder tot je helemaal geen pijn meer voelt. 

Neem bij verlies van een beugel contact met ons op. Wij maken dan zo snel mogelijk een vervangende beugel voor € 99. Draag de vorige set beugels terwijl je op het vervangende exemplaar wacht. Zo blijven je tanden in de huidige positie.

De meeste patiënten ondervinden geen hinder om te spreken. Net als bij vaste beugels kan het in het begin even wennen zijn, omdat er een vreemd voorwerp in je mond zit. Na maximaal een week praten de meeste patiënten weer normaal.

We adviseren om tijdens de behandeling geen sigaretten of e-sigaretten te roken, omdat dit aanslag op de tanden kan veroorzaken. 

Met meer dan 50.000 geslaagde behandelingen zijn onze tandartsen ervaren experts die tandheelkundige correcties op het allerhoogste medische niveau uitvoeren. We werken samen met geregistreerde tandartsen.

Het corrigeren van een afwijkende stand van de tanden met behulp van onzichtbare beugels is een bekende methode waarnaar al veel onderzoek is gedaan. Het is dan ook waarschijnlijk dat je het voorspelde behandelresultaat behaalt. Bij iedere medische behandeling zijn er factoren die invloed hebben op het slagen van de behandeling. Daarom garanderen we je dat we je net zolang behandelen tot het voorspelde resultaat is bereikt.

Het gebruik van de PlusDental-app is van essentieel belang voor een geslaagde behandeling. Je kan de app gratis downloaden in de Apple Store of de Google Play Store. Telkens als je met een nieuwe set beugels begint, maak je foto's van je gebit en upload je deze in de app. Ons medisch team controleert de voortgang van je gebitscorrectie in de app en kan je behandelplan aanpassen bij onvoorziene afwijkingen.

We hebben de behandeling zeer nauwkeurig gepland. Het is daarom belangrijk dat je je houdt aan de aanbevolen draagtijd (zowel dagelijks als per beugel). De grootste tandverschuiving vindt plaats tijdens de eerste 2 tot 3 dagen na het starten met een nieuwe set beugels. Daarna neemt de druk af en voel je niet meer dat de beugel aan het werk is. De tanden hebben echter de berekende draagtijd van 1 tot 2 weken per beugel nodig, zodat het bot rond de tanden zich kan herstellen, de tanden gewend zijn aan hun nieuwe positie en klaar zijn om verder verplaatst te worden.

Om te vermijden dat je tanden op termijn terugkeren naar hun originele positie, is het belangrijk dat je na de behandeling een retentiebeugel draagt.

De verwijderbare retentiebeugels van PlusDental zijn ook doorzichtig, maar iets dikker dan de onzichtbare beugels die je tijdens de behandeling hebt gebruikt. De eerste twee weken na de behandeling dien je de retentiebeugels 22 uur per dag te dragen. In de zes maanden daarna draag je ze nog 12 uur per dag. Daarna draag je ze de rest van je leven alleen 's nachts. We adviseren om je retentiebeugels iedere zes tot twaalf maanden te verwisselen, zodat ze schoon, zacht en doorzichtig blijven. Je kan retentiebeugels op maat bestellen voor € 99. 

De onzichtbare beugels van PlusDental zijn gemaakt uit een speciale kunststof die je tanden optimaal verplaatst tijdens de behandeling. Dit materiaal is klinisch getest en geschikt voor mensen met allergieën. Onze onzichtbare beugels bevatten geen weekmakers.

Een nabehandeling, een refinement genoemd, is een fijnafstelling van de stand van je tanden die volgt op de uitvoering van het vorige behandelplan. Bij een groot deel van alle orthodontische behandelingen zijn refinements nodig om de behandeling te voltooien, ook bij traditionele behandelingen. We tolereren alleen de kleinste afwijkingen: Ons medisch team tolereert slechts een afwijking van 0,4 mm ten opzichte van de geplande voor en na simulatie. Als de afwijking van je werkelijke tandpositie ten opzichte van de planning groter is, bieden we je een gratis refinement aan onder verdere voorwaarden. Om een gratis verfijning te krijgen, moet je je tijdens je behandeling aan de regels gehouden hebben, d.w.z. je aligner minstens 22 uur per dag gedragen hebben, onze app volgens voorschrift gebruikt hebben en ons tijdig op de hoogte gebracht hebben van je refinementverzoek. Als je niet aan deze eisen voldoet, kun je op eigen kosten een refinement aanvragen. Het bedrag van de kosten hangt af van je compliance tijdens de behandeling en van de tijd die verstreken is sinds het einde van de behandeling. Als je een refinement wilt, neem dan contact met ons op voor een persoonlijk consult op info@plus-dental.nl.

Na de laatste fotocontrole heb je zes weken de tijd om een gratis refinement bij ons aan te vragen. Onze tandartsen controleren je behandelstatus via de app en gaan na of je je tijdens je behandeling aan de regels hebt gehouden. Als dit het geval is en je stand van je tanden meer dan 0,4 mm afwijkt van de voor en na simulatie, beginnen we op je verzoek met een refinement.

Kan PlusDental mijn gebit behandelen?

Onze tandartsen bepalen voor iedereen afzonderlijk of een behandeling mogelijk is.

Als je tandarts aanraadt om je wijsheidstanden te laten trekken, moet je dit laten doen voor je met de behandeling met onze onzichtbare beugels begint.

Eenmaal uit wijsheidstanden eruit zijn, dien je zes weken te wachten om een afspraak te maken in een van onze praktijken. 

Je moet minstens 18 jaar zijn om voor een behandeling in aanmerking te komen. 

Voor het maken van een 3D-scan - de basis voor ons behandelplan - kan de retentiedraad gewoon blijven zitten. Zodra je met de behandeling begint, moet de draad wel worden verwijderd. 

Tandheelkundige implantaten vormen normaal geen probleem. Onze tandartsen bepalen voor iedereen afzonderlijk of behandeling mogelijk is. De implantaten worden niet verplaatst tijdens de behandeling met onzichtbare beugels. Je moet ons wel laten weten dat je een implantaat hebt en om welke tand het gaat.

Bruggen bij de voortanden kunnen niet worden behandeld, omdat ze niet kunnen worden meegenomen in de tandheelkundige correctie. Kronen zijn normaal gesproken geen probleem.

Helaas komen patiënten met facings niet in aanmerking voor een behandeling met onzichtbare beugels, omdat de facings dan kunnen loskomen.

De meeste patiënten die hun gebit op volwassen leeftijd laten corrigeren, hebben als kind of jongere een vaste beugel gedragen. Hun tanden zijn weer verkeerd gaan staan omdat tanden in de loop van de tijd verschuiven. Wij kijken graag of we je kunnen helpen.  

Alle tandheelkundige problemen moeten verholpen zijn voor je kan beginnen met de behandeling met onzichtbare beugels. Dit geldt ook voor gaatjes.

De meeste medicijnen hebben geen invloed op het slagen van de behandeling met onze onzichtbare beugels. Regelmatig gebruik van ontstekingsremmers, aspirine, oestrogeen of calcitonine kan de behandeling wel langzamer laten verlopen. Neem bij regelmatig medicatiegebruik rechtstreeks contact met ons op.

Begin de behandeling met de onzichtbare beugels pas na de bevalling. Tijdens de zwangerschap treedt vaak misselijkheid op, wat het moeilijk maakt de onzichtbare beugels consequent te dragen. Bovendien hebben de hormonale veranderingen tijdens de zwangerschap ook een effect op het tandvlees. Het wordt meer doorbloed, losser en kan lichtjes gaan opzwellen. Een behandeling met een doorzichtige beugel tijdens de zwangerschap is dan onnodig oncomfortabel. In sommige zeldzame gevallen kan toenemend bloeden van het tandvlees optreden. Als je met de behandeling met een onzichtbare beugel begon voordat je zwanger werd, moet je de behandeling pauzeren tot je bevallen bent. Om te voorkomen dat je tanden tijdens deze pauze verschuiven, bieden we uitneembare retainers aan. Deze retainers zijn comfortabeler om te dragen tijdens de zwangerschap dan gewone aligners. Het kan zijn dat voor de productie van de retainers een nieuwe 3D-scan gemaakt moet worden. Na de bevalling kan de behandeling voortgezet worden in overleg met het medisch team. Een nieuw behandelplan, inclusief 3D-scan, en de vervaardiging van nieuwe onzichtbare beugels kan nodig zijn. PlusDental is blij voor je met je familie-uitbreiding. We vergoeden graag de kosten hiervoor als je binnen drie maanden na de bevalling contact met ons opneemt. Als je tijdens de behandeling zwanger wordt, neem dan onmiddellijk contact met ons op voor een persoonlijk consult.

Als je ziek bent en vaak moet overgeven, kan je de onzichtbare beugels best uitnemen. Bij milde klachten, zoals een verkoudheid, kan je de beugels zonder problemen inhouden.

PlusDental-beugels zijn niet geschikt om de overbeet zelf te corrigeren. Ze kunnen wel de voortanden corrigeren bij een overbeet.

Soms is er een verbetering nodig, omdat – om natuurlijke of persoonlijke redenen – de tanden niet verschoven zijn zoals gepland, zelfs als je je aan de draagtijd hebt gehouden. In dat geval kan je genieten van onze tevredenheidsgarantie, weliswaar op voorwaarde dat je al je onzichtbare beugels de voorgeschreven 22 uur per dag hebt gedragen en dat je onze PlusDental-app tijdens de hele behandeling gebruikt hebt.

Als je je altijd aan de draagtijd hebt gehouden, maar het resultaat niet aan je verwachtingen voldoet, kan je binnen vier weken na de laatste beugelwissel contact met ons opnemen. Na controle van de behandelstatus door onze tandartsen en orthodontisten starten we met de verbetering.

Na de behandeling

Het woord ‘retentie’ betekent ‘vasthouden’ en ‘corrigeren’. Door regelmatig een retentiebeugel te dragen, wordt het risico dat de tanden terugkeren naar hun initiële positie verkleind. De retentiebeugel is een losse beugel gemaakt van thermoplastisch materiaal. We maken de beugel voor je op maat, zodat deze nauwkeurig over de hele tandboog van de boven- of onderkaak past. Deze methode wordt vaak toegepast na de behandeling van lichte tot gemiddelde beetanomalieën.

Om te vermijden dat je tanden op termijn terugkeren naar hun originele positie, is het belangrijk dat je na de behandeling een retentiebeugel draagt.

De verwijderbare retentiebeugels van PlusDental zijn transparant en gemaakt van iets steviger materiaal dan de onzichtbare beugels die je tijdens de behandeling hebt gedragen. Je dient de retentiebeugel de eerste twee weken na de behandeling gedurende 22 uur per dag te dragen. Daarna draag je ze de eerste zes maanden na de behandeling gedurende 12 uur per dag. Van dan af adviseren we de beugel minstens vier jaar alleen ‘s nachts te dragen, maar het liefst de rest van je leven. Zo blijven je tanden zeker in de juiste positie staan. We adviseren om retentiebeugels iedere zes tot twaalf maanden te vervangen om ze fris, zacht en transparant te houden. Je kan je retentiebeugels door ons op maat laten maken voor € 99.

Enkele weken voor het einde van je behandeling kan je je retentiebeugel eenvoudig bestellen door in te loggen op je account op onze website.

Neem contact op

+32 3 500 23 52

Van maandag tot vrijdag van 10u tot 16u

info@plusdental.be

Bekijk onze FAQ en Algemene voorwaarden voor meer informatie.